Wat we doen

Wat we doen

Vaccinatie

Preventieve zorg om uw huisdier gezond te houden bestaat onder andere uit een jaarlijkse gezondheidscontrole en bescherming tegen gevaarlijke infectieuze dierziekten. Met een vaccinatie programma op maat kunnen wij uw dier optimaal beschermen. Vaccineren valt onder preventieve zorg van uw huisdier.

Puppyconsulten

Puppyconsulten bestaan uit maandelijkse bezoeken van een pup tot een leeftijd van 6 maanden en wordt bij ons verzorgd door onze deskundige paraveterinairen. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de groei en ontwikkeling van uw pup en thema’s als opvoeding, voeding, groei, gebit, ontworming/ontvlooiing en sterilisatie/castratie worden besproken in deze periode. De puppyconsulten zijn geheel kosteloos. Alleen puppy’s die bij ons hun 9 en 12 weken inentingen hebben gehad mogen hieraan deelnemen.

Geriatrische consulten hond

Geriatrische consulten zijn speciaal bedoeld voor de oudere hond. Hierbij wordt er door één van onze paraveterinairen gekeken naar uw dier en specifieke vragen gesteld om een beeld te krijgen hoe het gaat met uw oudere hond. In sommige gevallen wordt er (in overleg met de dierenarts) geadviseerd urine- en/of bloedonderzoek te doen van uw dier. Daarnaast is het consult gericht op eventuele bewegingsproblemen in het kader van arthrose. De geriatrische consulten zijn kosteloos.

Kittenconsulten

Wanneer een kitten bij ons komt voor vaccinaties (9 en 12 weken) dan nodigen wij u uit voor onze kosteloze kittenconsulten. Deze consulten bestaan uit maandelijkse bezoeken van een kitten tot 6 maanden leeftijd. Deze kittenconsulten worden verzorgd door onze deskundige paraveterinairen. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de groei en ontwikkeling van uw kitten en thema’s als gedrag, voeding, groei, gebit, ontworming/ontvlooiing, chippen en sterilisatie/castratie worden besproken in deze periode. De kittenconsulten zijn geheel kosteloos. Alleen kittens die bij ons hun 9 en 12 weken inentingen hebben gehad mogen hieraan deelnemen.

Geriatrische consulten kat

Geriatrische consulten zijn speciaal bedoeld voor de oudere kat. Hierbij wordt er door één van onze paraveterinairen gekeken naar uw dier en specifieke vragen gesteld om een beeld te krijgen hoe het gaat met uw oude wordende kat. In sommige gevallen wordt er (in overleg met de dierenarts) geadviseerd urine- en/of bloedonderzoek te doen van uw dier. Dit omdat er bij de ouder wordende kat regelmatig nier- en schildklierproblemen worden gezien. Deze gezondheidsproblemen ontdekken we graag vroegtijdig zodat we zowel de levensduur als de kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Ook wordt er in gegaan op arthrose. De geriatrische consulten zijn kosteloos.

Voedingsadvies

Gezondheid komt van binnenuit, dit geldt ook voor uw huisdier.  Daarom kunnen wij u een goed advies geven over hoogwaardige voeding die ingrediënten bevat die uw dier echt nodig heeft. Een goede uitgebalanceerde voeding zorgt voor een mooie glanzende vacht, een goede lichaamsconditie en goede ontlasting. Onderhoudsvoeding voor het gezonde dier, maar ook in het geval van aangepaste voedingsadviezen voor bv. allergieën, gewrichtproblemen of afvallen, vraag ernaar in onze kliniek en wij kijken wat het beste is voor uw dier.

Tandheelkunde

Een gezond gebit voorkomt chronische ontstekingen en pijnklachten. Daarom beoordelen wij standaard het gebit van uw huisdier wanneer u ons bezoekt.

Onze aparte tandheelkundige operatiekamer is uitgerust met de modernste tandheelkundige apparatuur zoals een ultrasoon apparaat, een polijst apparaat en een tandheelkundige boor. Natuurlijk wordt uw dier zorgvuldig gemonitord tijdens de narcose met alle anesthesiebewaking die daarvoor nodig is.

Om het gebit van uw huisdier schoon te maken  kunnen we de tanden en kiezen  schoonmaken met een ultrasoon reinigingsapparaat. Wanneer er bij het reinigen van de elementen afwijkingen worden geconstateerd is het soms nodig een element te trekken.

Dermatologie

Als uw huisdier problemen heeft met de huid, dan kunnen wij verschillende onderzoeken uitvoeren.

 • Huidafkrabsels nemen en miscroscopisch onderzoeken
 • Huidbiopten nemen
 • Schimmelkweken
 • Bloedonderzoek doen bij verdenking op atopie
 • Eliminatiedieet voorschrijven bij verdenking op een voedingsallergie

Bloedonderzoek

Bloed nemen wij af terwijl het dier wakker is. Meestal gewoon in de spreekkamer waar u bij bent. In de meeste gevallen kunnen wij dit bloed zelf analyseren bij ons in de kliniek met onze eigen bloedanalyse apparatuur. Soms is het nodig om het bloed op te sturen voor uitgebreide diagnostiek naar een veterinair laboratorium en hebben we binnen enkele dagen de uitslag.

Urine onderzoek

Urine onderzoek wordt uitgevoerd na het opvangen van urine of aanprikken van de blaas. De urine kan in onze kliniek onderzocht worden op

– O.a. soortelijk gewicht, zuurgraad, pH, aanwezigheid van bloed/ontstekingscellen
– Sediment beoordeling om bijvoorbeeld blaasgruis te diagnosticeren
– Bacteriële problemen middels een urinekweek
– Eiwit bepaling (kwantitatief)

Tips voor het opvangen van urine:

 • Kat: er zijn korrels verkrijgbaar in onze kliniek die u in een schone kattenbak kunt doen, daarna kunt u de urine opzuigen met behulp van het handige opvangsysteem.
 • Hond: probeer met een soeplepel of een plat bakje of schaaltje de urine op te vangen zonder dat de hond ervan schrikt.

Chirurgie

In onze moderne goed uitgeruste en hygiënische operatiekamer kunnen we veel verschillende operaties uitvoeren. Alle operaties vinden plaats onder zorgvuldige bewaking van uw dier tijdens de narcose. Daarom is onze operatiekamer uitgerust met een capnograaf, ECG, pulse-oximeter en continue temperatuurmeting.

Hieronder een overzicht van operaties die wij o.a. uitvoeren:

 • Sterilisaties/castraties hond en kat
 • Sterilisatie/castraties konijn en knaagdier
 • Verwondingen
 • Blaasoperaties (bv. blaasstenen)
 • Darmoperaties
 • Huidtumoren verwijderen
 • Melkkliertumoren verwijderen
 • Oogheelkundige operaties
 • Laparoscopische operaties (locatie Schalkwijk)
 • Orthopedische operaties (locatie Schalkwijk), bv. kruisband letsel, losse knieschijf, bot breuken

Intensieve behandeling

Wij kunnen uw dier ook opnemen wanneer dat nodig is. Voordelen hiervan zijn dat we bijvoorbeeld infuus kunnen toedienen, zuurstof kunnen toedienen en eventueel nader onderzoek kunnen doen.

Soms wordt een dier geopereerd en daarna ter observatie en behandeling nog even in de opname gehouden. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw dier in goede handen is voor zijn/haar herstel.

Röntgen

Wij zetten röntgenologisch onderzoek op vele momenten in om te onderzoeken wat een patiënt mankeert. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden in onze kliniek:

Wij maken röntgenfoto’s van:

 • Skelet: o.a. screening HD/ ED maar ook voor  botbreuken, arthrose, tumoren
 • Overzicht buik: o.a.  blaas, blaasstenen, vreemde voorwerpen in darm of maag
 • Borstholte: o.a. longen, hart en luchtpijp
 • Hals: o.a. luchtpijp, slokdarm en keelgebied
 • Schedel: o.a. kaak, gebitselementen en neusholte

Echografie

In onze kliniek kunnen we gebruik maken van echografisch onderzoek. Met name bij problemen die zich in de buik afspelen zetten wij dit onderzoek in.

De echo wordt gebruikt o.a. bij:

 • Echo buik: o.a. beoordelen van darmen, lever, milt, alvleesklier, blaas, nieren en bijnieren en vocht in de buik
 • Echo dracht: vanaf 28 dagen na dekking kunnen wij zien of uw dier drachtig is
 • Echogeleide biopten: door gebruik te maken van onze echografische apparatuur kunnen we nauwkeurig biopten nemen van een orgaan met een dunne naald. In sommige gevallen vindt dit onderzoek plaats onder lichte narcose.

Voor onderzoek van het hart verwijzen wij u op dit moment door naar een specialist omdat de nodige ervaring en apparatuur daarvoor vereist is.