Marleen Kannekens-Jager, dierenarts

Posted by Posted by 0 comments

Sinds 2006 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. In deze periode heb ik mij naast de eerstelijns zorg voor gezelschapsdieren toegelegd op echografie, interne geneeskunde en kattengeneeskunde. In de afgelopen tien jaar ben ik werkzaam geweest in verschillende grote gezelschapsdieren praktijken waar ik ontzettend veel geleerd heb. Ik heb ook geleerd en ervaren wat ik belangrijk vind in een praktijk en daarom ben ik erg blij met de kans om nu in een kleiner team aan de slag te gaan . Persoonlijk contact, aandacht voor patiënt en eigenaar naast natuurlijk de zorg voor patiënten vind ik mooie facetten van mijn vak als dierenarts.

 

Kattengeneeskunde heeft altijd mijn interesse gehad, behalve het ‘begrijpen’ en goed kunnen aanvoelen van deze dieren zijn het diergeneeskundige gezien vaak echte internistische patiënten. Ik volg veel nascholing op het gebied van kattengeneeskunde en probeer de kliniek ook zo ‘katvriendelijk’ mogelijk te maken. Sinds begin 2017 ben ik bestuurslid van de Nederlandse Katenwerkgroep van de KNMvD.

 

Samen met mijn gezin met man en drie jongens woon ik in Leersum. Daar geniet ik graag samen met hen van de prachtige omgeving en zijn we veel in het bos te vinden. In de natuur met dieren bezig zijn vind ik ook erg ontspannend. Een heerlijke rit te paard door het bos of met de hond een lange wandeling. Met mijn vorige hond heb ik jachttraining gedaan, dat vond ik erg leuk om te doen. Op dit moment hebben we een lieve rode ‘ jeweetwel’ kater en binnenkort krijgen we konijnen in de tuin.

Ik kijk ernaar uit u en uw dier te ontmoeten bij Dierenkliniek ’t Zand.