Patiënt van de maand September 2018

Patiënt van de maand: Pechvogel Ivy

Afgelopen maand kwam chihuahua Ivy bij ons binnen nadat ze vast was komen te zitten met haar achterpootje in de roltrap. Uiteraard was de eigenaresse erg geschrokken en is ze direct onze kant op gekomen. Het pootje bloedde en 2 tenen leken in een afwijkende stand te staan.

Door middel van het maken van röntgenfoto’s hebben we in beeld gebracht in hoeverre er beschadigen aan de tenen / het pootje van Ivy waren opgetreden. Hieronder ziet u één van de röntgenfoto’s die we hebben gemaakt. Zoals u misschien kunt zien, ligt het laatste kootje van haar middelste tenen los; tevens hadden we twijfel of het kootje daarboven ook beschadigd was.

Ivy is vervolgens geopereerd. Hierbij hebben we uiteindelijk 2 kootjes van de middelste teen moeten verwijderen. Bij het teentje ernaast lag de nagel eraf en was de huid een stukje los; dit moest gehecht worden. Haar pootje werd verbonden en met de nodige medicatie mocht Ivy weer naar huis.

Ivy kwam vervolgens een aantal keer langs voor controle van de wond en het verwisselen van het verband. Tevens door de goede zorg en grote portie liefde van de eigenaren is het pootje helemaal hersteld.

Wij willen u hiermee tevens waarschuwen voor roltrappen. Gaat u alstublieft niet met uw hond een roltrap op of til u hond op als dit mogelijk is. Hopelijk kan door het verhaal van Ivy deze vervelende gebeurtenis bij andere honden worden voorkomen!