Patiënt van de maand Augustus 2018

Puppy’s!

Deze maand kwamen er veel puppy’s bij ons op de praktijk. De ene pup kwam voor zijn 9 weken inenting, de ander voor zijn 12 weken inenting en weer een ander voor zijn maandelijkse check-up tijdens een puppyconsult. Hiernaast ziet u foto’s van enkele pups; zijn ze niet vreselijk leuk?

Het eerste bezoekje bij de dierenarts: altijd een leuk, maar ook best spannend moment! Hoe reageert m’n pup op een bezoek aan de dierenarts? Zal hij/zij gezond worden verklaard? Vragen waar we al snel antwoorden op hebben na een eerste bezoek.

De meeste puppy’s vinden het gelukkig niet erg om bij ons langs te komen; de meeste vinden het juist heel leuk: aandacht! Knuffelgewijs kijken we de puppy’s van kop tot staart na.

Tijdens alle bezoeken, dus zowel voor de inentingen als de gratis puppyconsulten op 4, 5 en 6 maanden leeftijd wordt de pup helemaal nagekeken. Gebitje, oortjes, oogjes, hart, longen, huid, vacht, buikje, billetjes, staart; we kijken overal naar.

De eerste inenting krijgen pups als zij rond de 6 weken zijn; dit gebeurt dus nog bij de fokker. Op 9 weken leeftijd krijgen de pups hun 2e inenting, dit is in de meeste gevallen als u uw pup al in huis heeft. 3 weken later krijgt hij zijn 3e inenting en dan zijn de ‘puppy inentingen’ achter de rug. Het is belangrijk om deze inentingen allemaal te geven; juist de combinatie van deze inentingen in de eerste maanden van het leven van uw pup is zo belangrijk. Vervolgens is een inenting 1x per jaar voldoende om uw hond te beschermen.

Op 4, 5 en 6 maanden leeftijd bieden wij tevens ‘puppyconsulten’ aan: dit zijn gratis bezoeken aan de dierenarts, om hiermee ervoor te zorgen dat uw pup vertrouwt raakt in onze omgeving, we de ontwikkeling van uw pup goed kunnen volgen en er is ruimte voor vragen en adviezen.

Bij de bezoeken gaan wij ook in op o.a. gewicht, gedrag, ontvlooien, ontwormen, socialisatie, voeding en castratie/sterilisatie. Al uw vragen zullen wij proberen te beantwoorden.

Na een algehele check en de nodige koekjes en knuffels zijn al deze puppy’s vrolijk en voldaan naar huis gegaan. Tot snel, we zijn ontzettend nieuwsgierig hoe mooi jullie allemaal worden als jullie later groot zijn! Maar eerst nog even lekker puppy zijn!